9 feb 2012

Exercici bàsic de concentració

Es tracta d’un punt de partida per, a poc a poc, anar potenciant les nostres facultats psíquiques.

- Escull un moment en què et trobis sol i assegura’t que res ni ningú no et distraurà. L’espai on et trobis ha d’estar a mitja llum i en silenci absolut.

- Seu en un lloc còmode sobre els teus isquions amb la columna vertebral recta i en línia amb les cervicals. Pots recolzar-te en un respatller o en una paret.

- Has de disposar d’un cordill de color blau índigo amb un nus al centre.

- Agafa’n un extrem amb una mà i l’altre, amb la restant.

- Separa les mano i tensa el cordill mantenint el nus a l’alçada de l’entrecella, amb els colzes molt separats entre ells.

- Tanca una mica les parpelles i fixa la teva mirada en el nus.

- Respira amb calma, inspirant pel nas i deixant anar l’aire per la boca amb els llavis no molt separats. La punta de la llengua ha de fregar el paladar a prop de les dents incisives superiors. Emetràs un so xiulant semblant a “SI”.

- El nus, la mirada, la respiració i el so captaran tota la teva atenció.

- Faràs això de manera continuada durant deu minuts (pots fer servir un despertador per tal que t’avisi i no haver-ne d’estar pendent).

3 feb 2012

Neteja energètica per sentir-nos millor al final del dia

Uns consells pràctics i senzills per desfer-nos de totes les males influències, els sentiments negatius i el cansament mental acumulats al llarg del dia:

- Ens dutxem amb aigua molt calenta mentre imaginem que del nostre cos es desprenen grans taques fosques. Ens rentem els peus amb sal gruixuda.

- Finalment, bevem un gran vas d’aigua purificada –mitjançant filtrat-, a la qual haurem afegit unes gotes de suc de llimona natural.